Sinuzita, acea afecțiune cauzată de infecția căilor respiratorii superioare, este întâlnită frecvent în rândul oamenilor de toate vârstele, iar durerea și disconfortul sunt extrem de neplăcute. Tocmai de aceea, îți propunem cum să le ameliorezi cu ajutorul remediilor naturiste.

Potrivit experților, sinuzita este o afecțiune cauzată de infecții bacteriene, fungice, virale, răceală, alergii, astm, deviație de sept, polipi nazali și se poate manifesta prin dureri pulsatile faciale ori de cap.

Remediu naturist pentru sinuzită - cidru din oțet de mere

O altă soluție pentru a ameliora durerile cauzate de inflamarea sinusurilor este cidrul din oțet de mere. Trebuie doar să amesteci 170 ml de apă caldă cu doi litri de oțet de mere. Bea acest amestec ori fă gargară de două ori pe zi pentru a te bucura de efectele acestuia.

Remediu naturist pentru sinuzită - inhalarea vaporilor 

Durerile de sinusuri nu-ți dau pace? Ei bine, o modalitate prin care le poți combate este să inhalezi vapori. Poți folosi chiar ierburi, precum mentă ori mușețel, întrucât ajută nu doar la curățarea sinusurilor, ci și la expulzarea mucusului care face dificilă respirația. Astfel, tot ce trebuie să faci este să fierbi apă în clocot, iar apoi să adaugi mușețel ori mentă. Lasă la infuzat, iar apoi acoperă-ți ți capul cu un prosop și stai cu fața deasupra vasului la o distanță sigură pentru a evita arsurile.

Remediu naturist pentru sinuzită - comprese cu apă caldă

Un alt remediu pe care trebuie să-l încerci sunt compresele cu apă caldă. Acestea ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge. Așadar, pentru a te bucura de efectele acesteia trebuie să înmoi o compresă în apă caldă, iar apoi să o aplici în zona nasului pentru cinci minute.

Articol citit de 420 persoane