Miere are numeroase beneficii pentru sănătate, întrucât te va ajuta să dormi mai bine, îți va îmbunătăți capacitatea de memorare și, în plus, are și alte proprietăți.

Mierea de albine este o sursă bogată de vitamine, enzime, aminoacizi și minerale, calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu, avnd numeroase beneficii pentru sănătate, între care:

Reglează nivelul de colesterol din sânge

Mierea de albine este o adevărată comoară pentru sănătate, având puterea de a regla nivelul de colesterol din sânge. Grație vitaminelor și microelementelor pe care le conțin, aceasta ajută la reglarea nivelului de lipide din sânge.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Potrivit unui studiu de specialitate, antioxidanții regăsiți în miere ajută la deteriorarea arterelor. De asemenea, aceasta este utilă pentru prevenirea atacului de inimă, îmbunătățește capacitatea de memorare și ameliorează durerile de cap. Tot ce trebuie să faci este să bei un pahar cu apă cu o lingură de miere.

Ajută la combaterea problemelor de stomac

Mierea are proprietăți antiseptice și combate afecțiunile digestive. Consumată o linguriță de miere pe stomacul gol, mierea ajută la eliminarea bacteriilor și ameliorează rănile care ar putea să apară în membranele mucoasei.

Ajută la regenerarea ficatului

Mierea este recomandată pentru combaterea afecțiunilor ficatului, întrucât este o sursă bogată de proteine, vitamine și glucide. Aceasta ajută organismul să asimileze nutrienții din alimente, hrănind astfel celulele hepatice.

Ajută la ameliorarea durerile în gât

Mirea ajută, de asemenea, la calmarea durerilor în gât provocate de inflamații la nivelul gâtului sau receli. De asemenea, are efecte lubrefiante la nivelul pielii și este considerat unul dintre cele mai bune medicamente naturale.

Articol citit de 309 persoane