Utilizat pentru prima oară în Coreea de Sud, unde era cunoscut pentru proprietățile excelente pe care le are asupra sănătății, usturoiul negru este o adevărată comoară pentru tratarea multor afecțiuni, grație conținutului bogat de antioxidanți și vitamine.

Usturoiul negru este obținut prin macerarea usturoiului negru, iar procesul, care este sută la sută natural, durează aproximativ 45 de zile, timp în care este expus la condiții optime de umiditate și temperatură după o retetă care este păstrată secretă.

Savoarea complexă, de lemn dulce și prună uscată, ușor afumat și dulceag, usturoiul negru este plăcut și apreciat de oameni, mai ales că are numeroase efecte benefice asupra sănătății.

Conform studiilor de specialitate realizate de oamenii de știință, usturoiul negru are un conținut de S-alicisteină, care ajută la combaterea infecțiilor din organism.

Mai mult de atât, acest ingredient ajută la prevenirea și la tratarea cancerului, deoarece are puterea de a reduce nivelul de colesterol rău din sânge și, în plus, scade considerabil riscul de apariție a unor forme de cancer.

Usturoiul negru, care are o concentrație mare de S-alicisteină ajută și la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, deoarece ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, combate rigidizarea arterelor și previne bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, subţiază sângele şi are rol vasodilatator. Ba mai mult, previne îmbătrânirea vaselor de sânge, motiv pentru care este recomandat și hipertensivilor.

O altă proprietate excelentă a usturoiului negru este puterea de a îmbunătăți digestia. Conform experților în nutriție, usturoiul negru, dacă este consumat frecvent, va ajuta la îmbunătățirea digestiei în ceea ce privește afecțiunile vezicii biliare.

Persoanele care se confruntă cu hipercolesterolemie ori care se confruntă cu un colesterol mărit artrebui să consume usturoi negru, care este bogat în S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.

Articol citit de 2235 persoane