Anxietatea de toamnă este o problemă cu care se confruntă multe persoane la începutul sezonului rece. Începerea noului an școalr, stresul dat de încheierea concediului ori pur și simplu faptul că nu ai reușit să-ți atingi țelurile pe parcursul verii sunt doar câțiva dintre factorii care pot determina un stres crescut.

Dr. Clare Morrison, expert medical la MedExpress, a vorbit despre anxietatea de toamnă, explicând că este o problemă frecvent întâlnită în rândul adulților, dar care poate trece neobservată.

De obicei, anxietatea de toamnă se manifestă în lunile septembrie, octombrie, poate chiar și noiembrie și se poate reflecta prin numeroase simptome, printre care o stare proastă de spirit, depresie, anxietate și îngrijorare excesivă, iritabilitate, letargie, oboseală, dar și lipsă de interes.

”Unul dintre factorii principali care determină apariția anxietății în sezonul de toamnă este lipsa expunerii la soare și scăderea nivelului de serotonină. Acest lucru se reflecă în starea de spirit, apetitul și probleme de somn.”, a declarat Morrison, potrivit Healthline.

De asemenea, carența de vitamina D, care este cauzată de lipsa de expunere la soare, poate fi asociată cu depresia.

Ce poți face pentru a combate anxietatea de toamnă, află mai jos:

Ieși la soare cât mai des

Pentru a evita să te afunzi într-o stare de tristețe, alege să te bucuri de zilele însorite și ieși la o plimbare. Trezește-te devreme și mergi să te plimbi. Poți, de asemenea, să mergi la somn mai devreme, ca să ai timp să dormi suficient.

Potrivit experților, 30 de minute de expunere la soare te poate ajuta să te simți mult mai bine.

Fă mișcare în fiecare zi

Morrison a subliniat, de asemenea, că un program de mișcare de 30 de minute pe zi te poate ajuta să fii înn formă. Poți, de asemenea, să mergi la sală ori să faci yoga în aer liber.

Schimbă-ți dieta

Toamna este o perioadă excelentă, de care poți profita pentru a-ți analiza stilul de viață. Așadar, îți propunem să analizezi ce mănânci și să adopți o dietă sănătoasă, echilibrată, care te va ajuta să dai jos kilogramele acumulate peste vară.

Să începi ceva nou, să adopți un look nou ori să te înscrii la un curs sunt alte lucruri pe care le poți face în această perioadă pentru a te bucura de un început de sezon rece în care să fii în formă.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 710 persoane