Orice persoană visează la o viață liniștită, lipsită de griji și probleme, însă acest lucru poate fi atins nu printr-un noroc chior, ci printr-o cultivare a personalității tale. Mai exact, ca să trăiești frumos și să fii împlinită trebuie să te iubești pe tine, să fii conștient de valoarea ta.


Cu aalte cuvinte, un factor esențial pentru a duce o viață liniștită este autostima. Este important să știi să ți-o cultivi pentru a evita situațiile în care poți fi folosit, umilit ori chiar abuzat de cei din jurul tău. Potrivit experților în psihologie, respectul de sine îți influențează, fără doar și poate, toate aspectele vieții și te ajută să faci cele mai bune alegeri, indiferent că vorbim despre un job sau o persoană.


Când ai respect de sine, vei cere de la viață doar ce este cel mai bun, pentru că tu în interiorul tău știi clar că tot ce este mai bun, ți se cuvine. De aceea, îți propunem să descoperi câteva semne care indică faptul că trebuie să-ți îmbunătățești respectul de sine:  • Ți se pare mereu că atragi în jurul tău oameni care se poartă urât cu tine ori care se folosesc.  • Niciodată n-ai timp de tine și pentru a-ți îndeplini micile plăceri.  • Accepți fel și fel de angajamente pentru a le face pe plac celor din jurul tău, însă sfârșești extenuată și frustrată.  • Sentimentele de inferioritate nu-ți dau pace niciodată și ai tendința să te compari cu alți oameni.  • Ți-e imposibil să spui NU.  • Ești acolo ca să satisfaci nevoile tuturor, dar nu e nimeni acolo pentru tine.  • Îți este în mod exagerat frică de ceea ce pot gândi alții despre tineDacă ai răspuns afirmativ la enunțurile de mai sus, atunci ar trebui să-ți evaluezi viața și să iei măsuri. Învață să te iubești și refuză ca cineva să-ți mai vorbească urât sau să te trateze prost. De asemenea, renunță la relațiile care nu-ți aduc nimic bun, ci doar te consumă pe interior. Pune limită celor care îți dau bătăi de cao și ia-ți timp pentru tine. Citește, plimbă-te prin natură sau fă ceea ce-ți place.

Articol citit de 4213 persoane