Numărul cazurilor de coronavirus se înmulțesc de la o zi la alta, iar multe persoane sunt copleșite de avalanșa de informații, dar și de teama că ar putea să contracte virusul. Tocmai de aceea, este important să înveți cum să-ți gestionezi temerile.

Noul coronavirus s-a răspândit cu repeziciune în toate colțurile lumii, iar oamenii sunt din ce în ce mai panicați și se simt copleșiți de tensiune din cauza ideii că ar putea fi infectați și iau cu asalt unitățile de primiri urgențe. Acest lucru e total greșit, motiv pentru care ar trebui să iei măsuri. Ocupă-ți timpul lucrând de acasă, făcând exerciții și chiar vorbind cu oameni apropiați. Încearcă să-ți păstrezi mintea ocupată și alege să te informezi de două ori pe zi. Nu-ți pierde timpul stând toată ziua pe știri.

Fii atentă la informațiile pe care le primești. Alege să te informezi din surse oficiale, de încredere și fii obiectivă. Păstrează-ți atitudinea optimistă și nu îi alarma pe alții.

Nu uita să ai grijă de oamenii din jurul tău.Ca să eviți să suferi, ai grijă de persoanele dragi ție și transformă-te în sursa lor de informare. Cere-le să nu meargă la biserică, la cumpărături în exces și roagă-i să evite spațiile aglomerate. Doar așa își vor păstra sănătatea.

De asemenea, în această perioadă ai nevoie de echilibru, motiv pentru care n-ar trebui să faci excese de niciun fel.

Articol citit de 430 persoane