Inteligența emoțională este, potrivit experților, mai importantă decât inteligența mentală, fiind definită prin abilitatea de a conștientiza stările interioare, de a le identifica și de a le numi, precum și de a gestiona aceste emoții.


Dacă te întrebi dacă ai atins maturitatea în ceea ce privește planul emoțional, află mai jos:


Comportamentul nesuferit al oamenilor nu te mai afectează sub nicio formă, întrucât știi că este doar rezultatul fricilor și anxietăților pe care le ascund în ei. Așadar, o persoană matură din punct de vedere emoțional nu se va lăsa afectată de răutăți și nici nu va vrea să aibă tot timpul dreptate, ci va respecta părerile celor din jur.


Ai încredere în tine. Cel mai simplu mod pentru a-ți da seama că ai atins maturizarea din punct de vedere emoțional este să ai încredere în tine. Și nu la modul egoist, pentru că alții sunt mai ”slabi decât tine”, ci pentru că știi că fiecare are de dus bătălia interioară.


Încetezi să mai pui presiune pe tine. Să te respecți și să știi să te apreciezi este deosebit de important pentru tine. Așadar, atunci când te-ai maturizat emoțional nu-ți vei mai face griji pentru greșeli, ci vei ști că asta nu înseamnă decât un pas spre evoluție.


Resentimentele nu mai există și știi să ierți. Poate cel mai important în viață este să duci o viață lipsită de resentimente și să știi că ierți. Acestea se vor întâmpla, însă, numai când te vei maturiza din punct de vedere emoțional. Atunci vei ști care îți sunt limitările, care sunt punctele tale vulnerabile. În plus, faptul că nu ai resentimente pentru oamenii care ți-au făcut rău te va ajuta să te dezvolți din plin.

Articol citit de 3633 persoane