Cele mai multe beneficii de sănătate pot fi atribuite prin bogăția lor de substanțe nutritive și vitamine, inclusiv o cantitate impresionanta de vitamine A, C și K, precum și cantități semnificative de vitamina B6, acid folic, si tiamina. Rosiile sunt, de asemenea, o sursă bună de potasiu, mangan, magneziu, fosfor și cupru. Tomatele au, de asemenea, fibre alimentare și proteine, precum și un număr de compuși organici, cum ar fi licopenul, care contribuie, de asemenea, la beneficiile generale de sănătate care pot conferi roșii pentru sănătatea noastră!

Beneficiile pentru sănătate ale roșiilor includ îmbunătățirea vederii, stare bună de sănătate la stomac, și a tensiunii arteriale reduse, precum si de relief de diabet, probleme ale pielii și infecții ale tractului urinar.

Mai mult decât atât, roșiile pot crește digestia, stimuleaza circulatia sangelui, reduce nivelul de colesterol, pentru a îmbunătăți echilibrul fluidelor, protejează rinichii, detoxifierea organismului, prevenirea imbatranirii premature, si de a reduce inflamația și a afecțiunilor înrudite.

Tomatele constau dintr-un număr mare de antioxidanti, care s-au dovedit a lupta împotriva diferitelor forme de cancer. Este o sursă bogată de vitamine și minerale și exercită un efect protector împotriva bolilor cardiovasculare.

Articol citit de 5345 persoane