Semințele de floarea-soarelui sunt o sursa excelenta de vitamina E, antioxidant solubil în grăsimi primar al organismului. Vitamina E se deplasează pe tot corpul, neutralizeaza radicalii liberi care altfel ar deteriora structurile și moleculele care conțin grăsime, cum ar fi membranele celulare, celulele creierului si a colesterolului.
Prin protejarea acestor componente celulare și moleculare, vitamina E are efecte anti-inflamatorii semnificative, care au ca rezultat reducerea simptomelor de astm, osteoartrita si artrita reumatoida, condiții în care radicalii liberi și inflamația joacă un rol important.
Vitamina E a fost demonstrata, de asemenea, pentru a reduce riscul de cancer de colon, ajuta la reducerea severitatii și frecvenței bufeurilor la femeile care trec prin menopauză, și de a ajuta la reducerea dezvoltarea complicațiilor diabetice.
In plus, vitamina E joaca un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare. Vitamina E este unul dintre principalii antioxidanti gasit in particule de colesterol si ajuta la prevenirea radicalilor liberi din oxidarea colesterolului.
Numai după ce a fost oxidat acest colesterolul este capabil de a adera la peretii vaselor de sange si de a initia procesul de ateroscleroza, ceea ce poate duce la artere blocate, atac de cord sau accident vascular cerebral. Obtinerea de vitamina E poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta ateroscleroza. De fapt, studiile arata ca persoanele care primesc o cantitate de vitamina E sunt la un risc mult mai mic de a muri de un atac de cord decat persoanele a caror aport de vitamina E dietetice este marginală sau inadecvată.
Seminte de floarea-soarelui, uscate (35.00 grame)
Calorii: 204
- Vitamina E 82%
- cupru 70%
- vitamina B 143%
- mangan 34%
- seleniu 34%
- fosfor 33%
- magneziu 28%
- Vitamina B6 28%
- acid folic 20%
- vitamina B 318%
Articol citit de 8191 persoane
Acest articol nu are comentarii!