Mazărea verde delicios dulce, de asemenea, popular ca și mazăre de grădină, sunt una dintre legumele cultivate străvechi cultivate pentru semințele lor verzi nutritive suculente.

Mazărea verde sunt una dintre cele mai nutritive legume cu păstăi bogate în sănătate care beneficiază fito-nutrienti, minerale, vitamine și antioxidanți.

Mazărea proaspata este relativ scăzut în calorii pe comparație cu fasole, și sinensis. 100 g de mazăre verde transporta doar 81 de calorii, si nu contine colesterol. Cu toate acestea, ele sunt surse bune de proteine, vitamine și solubile precum și fibre insolubile.

Păstăi de mazăre proaspete sunt o sursa excelenta de acid folic. 100 g furnizează 65 pg sau 16% din nivelurile zilnice recomandate de folați. Folati sunt una dintre vitaminele din complexul B necesare pentru sinteza ADN-ului in interiorul celulei. Studiile sugereaza ca alimentele bogate de acid folic adecvate atunci când este administrat la femeile insarcinate ar ajuta la prevenirea defectelor de tub neural la copii lor nou-născuți.

Mazărea verde proaspata este foarte bogata în acid ascorbic (vitamina C). 100 g de păstăi proaspete transporta 40 mg sau 67% din necesarul zilnic de vitamina C. Vitamina C este un natural puternic solubil în apă anti-oxidant. Legume bogate in aceasta vitamina ar ajuta organismul uman se dezvolta rezistenta impotriva agentilor infectiosi si radicalii liberi, scavenge pro-inflamatorii daunatoare din organism.

Mazărea conține fitosteroli, în special beta-sitosterol. Studiile sugereaza ca legumele, cum ar fi legume, fructe și cereale bogate în steroli din plante ajuta la scaderea nivelului de colesterol din interiorul corpului uman.

Mazărea de grădină este, de asemenea, bogata cu vitamina K. 100 g semințe proaspete conțin circa 24,8 pg sau aproximativ 21% din necesarul zilnic de vitamina K-1 (filochinona). Vitamina K a fost dovedit a avea un rol potențial în funcție de construcție a masei osoase (mineralizare), prin promovarea activității osteotrophic în interiorul celulelor osoase. De asemenea, s-a stabilit un rol în vindecarea pacienților cu boala Alzheimer, prin limitarea leziuni neuronale in interiorul creierului.

Vitamina A este un nutrient esential necesar pentru mentinerea membranelor sanatoase, a pielii și a ochilor la vedere. In plus, consumul de fructe naturale / legume bogate in flavonoide contribuie la protejarea de plamani si din cavitatea orala de cancer.

În plus față de folați, mazăre sunt, de asemenea, bune în multe alte vitamine esențiale, complexul B, cum ar fi acidul pantotenic, niacina, tiamina, și piridoxină. Mai mult, acestea sunt sursă bogată de multe minerale cum ar fi calciu, fier, cupru, zinc și mangan.

Articol citit de 5332 persoane