Gălbenușurile de ou conține mai multe vitamine - și cantități mai mari a acestor vitamine - decat albii de ou. Fiecare

gălbenușul de ou conține șapte vitamine: B6, acid folic, vitamina B, B-12, A, D, E și K. Dintre acestea, vitaminele A, D, E și K se găsesc numai în gălbenușurile de ou si nu in albusul de ou. De fapt, gălbenușurile de ou sunt unul dintre doar o mana de produse alimentare în care vitamina D se gaseste in mod natural.

Carotenoidele în gălbenușul de ou - în special carotenoide luteina si zeaxantina - arata promisiune pentru promovarea sanatatii ochilor. Aceste carotenoide, care sunt pigmenti colorate care dau gălbenușul de ou culoarea galben, reduce riscul de degenerare si cataracta maculara legata de varsta.

Gălbenușuri de ou - si vitamine, minerale și alți nutrienți găsite în interiorul lor - ajuta, de asemenea, promovarea inima si a sanatatii cardiovasculare.

Articol citit de 6186 persoane