Strugurii - împreună cu frunzele și seva lor - au fost tratamente traditionale in Europa de mii de ani. Extractul de semințe de struguri este derivat din semințele de struguri de vin roșu. Cu toate că extractul de semințe de struguri este acum utilizat pentru a trata o serie de boli.

Există dovezi puternice că extractul de semințe de struguri este benefic pentru o serie de afectiuni cardiovasculare. Extractul din semințe de struguri poate ajuta cu un tip de circulație deficitară (insuficiență venoasă cronică) și valori crescute ale colesterolului. Extractul de semințe de struguri, de asemenea, reduce umflarea cauzate de leziuni si ajuta cu boli oculare legate de diabet zaharat.

Mulți oameni sunt interesați de extract de semințe de struguri, deoarece conține antioxidanți. Acestea sunt substante care protejeaza celulele de daune si poate ajuta la prevenirea multor boli. Cu toate acestea, este încă prea devreme pentru a spune dacă proprietățile antioxidante ale extractului de semințe de struguri este bun într-adevăr pentru oameni. Cercetatorii studiaza extractul de semințe de struguri pentru a vedea dacă s-ar putea diminua riscul unor forme de cancer. Deocamdată, dovezile nu sunt clare.

Articol citit de 6419 persoane