Semințe de muștar sunt din planta de muștar, care este o leguma cruciferelor legat de broccoli, varza de Bruxelles si varza. În timp ce există aproximativ patruzeci de soiuri diferite de plante de muștar, există trei tipuri principale utilizate pentru a face semințe de muștar: în general, percepută ca sănătate, semințele de muștar sunt într-adevăr, foarte bogate in fito-nutrienti, minerale, vitamine și antioxidanți.

Fiind unele dintre cele mai de seamă semințe oleaginoase, sunt într-adevăr foarte bogate în calorii; 100 g de semințe furnizează 508 calorii. Cu toate acestea, semințele sunt realizate din proteine ​​de calitate, uleiuri esențiale, vitamine, minerale și fibre dietetice.

Semintele sunt bogate în uleiuri esențiale, precum și steroli din plante. Unii dintre steroli importante includ, cum ar fi brasicasterolul, campesterol, sitosterol, avenasterol și stigmasterol. Unele dintre glucosinolat și acizi grași din semințe includ sinigrină, myrosin, erucic, eicosenoic, oleic, și acizi palmitic.

Semințe de muștar sunt o sursa excelenta de vitamine esentiale complexul B, cum ar fi folati, niacina, tiamina, riboflavina, piridoxina (vitaminB-6), acid pantotenic. Aceste vitamine sunt esentiale in sensul ca trupul le cere din surse externe pentru a se reface. Aceste grupe B-complex de vitamine ajuta in sinteza de enzime, functionarea sistemului nervos si reglarea metabolismului.

100 g furnizeaza 4.733 mg de niacina (vitamina B-3). Niacina este o parte din co-enzime de nicotinamidă care ajuta la scăderea colesterolului din sânge și a trigliceridelor.

Semințele de muștar contin antioxidanti, flavonoizi sau carotenoizi, cum ar fi caroteni, Zea-xanthin și luteina. În plus, semințele compun o cantitate mica de vitamina anti-oxidanți, cum ar fi vitamina A, C și vitamina K.

Semintele sunt o sursa excelenta de vitamina E, gama tocoferol; conține aproximativ 19,82 mg per 100 g (aproximativ 132% din DZR). Vitamina E este un puternic antioxidant solubil în lipide, necesară pentru menținerea integrității membranei celulare a membranelor mucoase si a pielii prin protejarea de radicalii nocivi, fără oxigen.

Sunt surse bogate de minerale. Calciu, mangan, cupru, fier, seleniu și zinc sunt unele dintre mineralele concentrate în special în aceste semințe. Calciul ajuta la construirea oaselor si a dintilor. Manganul este folosit de corp ca si un co-factor pentru enzima antioxidanta superoxid dismutaza. Cuprul este necesar pentru producerea de celule roșii din sânge. Fierul este necesar pentru formarea de celule roșii din sânge și a metabolismului celular.

Tipuri: muștar negru (Brassica nigra), muștar alb (Brassica alba) și muștar brun (Brassica juncea).

Articol citit de 6900 persoane