În mod natural indulciti, deliciosi și crocanti, morcovii sunt adaosuri sanatoase pe care le puteți face la lista de legume din dieta ta. Într-adevăr, aceste legume cu rădăcină vin cu compuși de sănătate care beneficiază sănătoase, cum ar fi beta-caroten, falcarinol, vitamina A, minerale și antioxidanți în cantități ample.

Denumire științifică: Daucus carota. Ceilalți membri ai Apiaceae apropiate se numără pastarnac, patrunjel, marar, chimen, etc.

Beneficiile anti-cancer de morcov au fost cel mai bine cercetate în domeniul cancerului de colon. O parte din aceasta cercetare a implicat aportul efectiv de suc de morcov de către participanții umani și alte cercetări de-a implicat studiul tipurilor de celule canceroase umane in laborator. In timp ce mai mult de cercetare este nevoie în acest domeniu, rezultatele studiului pana in prezent au fost încurajatoare.

Morcovii dulci și crocanti sunt în special bogati în antioxidanți, vitamine și fibre dietetice. Ele oferă doar 41 de calorii la 100 g, cantitate neglijabilă de grăsime și colesterol.

Ele sunt o sursa extrem de bogata de caroteni si vitamina-A. 100 g morcov proaspăt conține 8285 pg de beta-caroten și 16706 UI de vitamina A. Studiile au descoperit ca compusi flavonoidici din morcovi pot oferi proteja de piele, plămân și cancer la cavitatea bucala.

Carotenii sunt transformati in vitamina A in celulele hepatice. Beta-caroten este cel mai mare de caroten prezent în aceste rădăcini. Beta-caroten este unul dintre puternic anti-oxidant natural, care ajută la protejarea organismului uman de la un prejudiciu de radicali liberi de oxigen daunatoare. În plus, de asemenea, să efectueze toate funcțiile de vitamina-A, cum ar fi menținerea sănătății ochi bun, reproducerea (producția de spermă), menținerea integrității epiteliale, creștere și dezvoltare.

Morcovii sunt bogate in acetilena-poli antioxidante, falcarinol. studiu de cercetare efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Newcastle, pe animale de laborator a constatat că falcarinolul în morcovi poate ajuta la lupta impotriva cancerului prin distrugerea celulelor pre-canceroase in tumori.

Articol citit de 5954 persoane