Suculenta, acida, dar savuroase, lamaia este una dintre fructele citrice cele mai utilizate pe scară largă în întreaga lume.

1. Scade Nivelul colesterolului

Mancarea de coaja de lamaie poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol al organismului, care, la rândul său poate promova o sanatate mai buna inimii. In plus, potasiu găsit în coaja poate ajuta la menținerea nivelului tensiunii arteriale. Cojile sunt capabili de a scădea colesterolul LDL (colesterolul rau), din cauza flavonoide polifenolici. In plus, vitaminele C și P ajuta clar vasele de sânge și prin acest lucru reduce riscul de a dezvolta anumite condiții, cum ar fi bolile de inima cu diabet zaharat, boli de inima si a tensiunii arteriale.

2. Cancer

Mentionam că doi nutrienți din coaja de lamaie sunt limonen și salvestrol Q40 și aceste două componente ambele lupta impotriva celulelor canceroase. In plus, flavonoidele, care pot fi gasite in coaja pot ajuta la diviziunea celulelor canceroase. Din acest motiv, consumul de coaja de lamaie este considerată o acțiune preventivă împotriva mai multor tipuri de cancer, cum ar fi piele, de colon și de sân.

3. Îmbunătățirea sanatatii

În scopul de a dezvolta oase puternice, sanatoase, avem nevoie de a ingera o cantitate potrivita de calciu si coaja de lamaie conține acest lucru în plus față de vitamina C. din aceasta cauza, mâncând coaja de lamaie a demonstrat pentru a ajuta la prevenirea osteoartritei, poliartrită inflamatorie, fracturi osoase, reumatoide artrita si osteoporoza.

4. Imunitatea și digerarea

Coaja de lamaie contine substante nutritive esentiale, inclusiv vitamina C, care permit organismului să reziste la infecții, precum și maladii ulterioare. Din acest motiv, consumul de coaja de lamaie este considerată o metodă bună pentru tratarea dureri in gat, gripa, raceala si infectii similare. Acesta poate ajuta, de asemenea, stimula o digestie sanatoasa din cauza de fibre dietetice sale, care încurajează mișcările intestinale sănătoase.

5. Îmbunătățirea sănătății orale

O deficienta de vitamina C poate duce la mai multe guma si probleme dentare, cum ar fi gingivita, sangerarea gingiilor si scorbut. Pentru că coaja de lamaie este bogat în acid citric și vitamina C, este capabil de a preveni aceste si guma conexe si probleme dentare altele.

Articol citit de 5705 persoane