Panseluța este o planta care creste in salbaticie in toata Europa si America de Nord. Exista mai multe tulpini și varietăți ale plantei pansea și florile apar într-o gamă largă de culori. Planta de trei frati patati a fost venerata pentru frumusetea si proprietatile medicinale inca din cele mai vechi timpuri. Nenumărate remedii populare folosesc pansele ca un ingredient important.

Ele sunt folosite pentru a trata o gama larga de probleme de sănătate și boli. Medicamentele pe bază de plante utilizează panseluțe în diferite forme, cum ar fi ceai de pansele, nectar, infuzii si tinctura de pansele. infuzie de pansele se face prin adăugarea a două lingurițe de planta la o cana de apa, care este apoi ținuta deoparte pentru a insufla. In mod similar ceaiul de pansele se face prin turnarea unei cani de apa fierbinte peste două lingurițe de plante medicinale. Ceaiul este filtrat înainte de a bea. Se recomandă să bei cu o jumătate de oră înainte de masă pentru cele mai bune rezultate.

Unguentele și cremele de piele realizate cu panseluța ca ingredient au proprietăți anti-bacteriene si anti-fungice. Prin urmare, panseluța este utilizata pentru a trata afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis, acnee, eczeme, prurit, impetigo. Ceaiul de panseluța folosindu-l ca o cataplasma pe poate pielea este eficient, de asemenea.

Chinezii au folosit mult timp panseluța pentru a trata și a înmuia tumori în organism, care ar putea duce la cancer de plămâni, stomac și de sân.

Panseluța poate consolida contracții ale uterului și induce travaliul.

Proprietățile antitusive ale plantei de panseluța îl pretează a fi utilizat pentru tratarea afecțiunilor respiratorii cum ar fi astmul și bronșită. Calmează, de asemenea, inflamații și iritatii ale membranelor mucoase ale gâtului și slăbește și elimină flegma. Cel mai bun mod de a trata astfel de boli este prin gargara cu ceai de pansea sau o infuzie de pansea. Ai putea să bei, de asemenea, ceai făcut cu flori uscate și frunze de pansea înmuiate în apă caldă. Adauga miere sau suc de lamaie dupa gust.

Salicilații în panseluța actioneaza ca un anti-inflamator, de asemenea. Acest lucru face panseluța un tratament eficient pentru reumatism si artrita.

Panseluța poate fi folosita pentru a reduce echimoze și capilarele, ajuta la stabilizarea pereților vaselor sanguine.

Infecții ale vezicii urinare, cum ar fi cistita sunt vindecate cu panseluța.

Consumul regulat de panseluța poate reduce tensiunea arteriala si a preveni insuficienta cardiaca.

Floarea de panselute salbatice a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri în tratamentul epilepsiei.

Sampoanele realizate cu extract de panseluța pot hrăni și condiționa pielea capului menținându-l sănătos și îmbunătăți calitatea părului.

Articol citit de 7883 persoane