Murul este un fruct delicios și versatil, care aparține genului Rubus din familia Rosaceae, care include, de asemenea, zmeura si rug.

Beneficiile pentru sănătate ale murelor includ o sănătate mai bună digestiva, consolidarea sistemului imunitar de aparare, functionarea sanatoasa a inimii, prevenirea cancerului și de relief de disfuncției endoteliale. Murele oferă beneficii cognitive și ajutoare în memorie consolidarea, managementul de greutate, pastrand oasele, pielea sănătoasă, viziune puternică îmbunătățită și ochii fără boală, de coagulare a sângelui normal și poate, de asemenea servi ca un aliment valoros in timpul sarcinii, din cauza unei gamut impresionant de substanțe nutritive sănătoase .

Murele sunt gustoase și nutrienți de fructe dens care stochează o gamă fină de componente nutritive. Vitaminele oferite de murele includ vitamina A, vitamina B1 (tiamină), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), vitamina B6, acid folic, vitamina C (acidul ascorbic), vitamina E (alfa-tocoferol) si vitamina K (filochinona ). bogăția minerală de mure includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Murele sunt, de asemenea, o bună sursă de aminoacizi și fibre dietetice esențiale, fără a oferi nici un colesterol nociv.

Articol citit de 6158 persoane