Proprietatile curative unice de semințe de muștar pot fi parțial atribuite printre alimentele Brassica gasite in familia de plante crucifere.

Semințe de muștar sunt o sursa excelenta de seleniu și o foarte bună sursă de acizi grași omega-3 și mangan. Ele sunt, de asemenea, o bună sursă de fosfor, magneziu, cupru, și vitamina B1.

Beneficiile pentru sănătate ale muștarului includ scutirea de dureri musculare, psoriazis, pecingine, dermatita de contact și tulburări respiratorii. Din cele mai vechi timpuri, diferite părți ale plantelor de muștar s-au dovedit benefice in cancer, diabet si detoxifierea organismului. Muștarul alunga otrava, exercita efecte terapeutice asupra nervilor și ajută la menținerea sănătății cardiace. El promovează o piele sanatoasa si sanatatea parului, scade nivelul de colesterol si este minunat pentru femei în timpul menopauzei.

Cancer: Fiind un membru al familiei Brassica, semințele de muștar conțin cantități generoase de fitonutrienti sanatosi numiti glucosinol care pot dovedi calitati impotriva diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de vezica urinara, cancerul de colon si cancerul de col uterin. Diferite studii au sugerat cu privire la efectele anti-cancer ale acestor componente prezente în semințele de muștar care inhibă creșterea celulelor canceroase și chiar pazesc împotriva formării de astfel de celule maligne. Proprietățile chimiopreventive ale semințelor de muștar ajuta la restabilirea nivelului de glutation și stimulează inducerea apoptozei, fara a afecta celulele sanatoase normale.

Articol citit de 6367 persoane