Este un acid alb cristalin gasit in mod natural (benzoină sau in fructele de Cranberries) sau sintetic și este utilizat mai ales ca un conservant al produselor alimentare, în medicină și în sinteza organică.
Acidul benzoic este un derivat al benzenului, de asemenea, cunoscut sub numele de benzoat de sodiu sau sarea acidului benzoic. Acidul este un conservant și exemple de alimente care conțin cantități mari de această sare includ sosuri si muraturi. Pe lângă utilizarea sa ca aditiv alimentar, producătorii folosesc acidul benzoic în producerea de arome artificiale, parfumuri si ca regulator de pH.
Ca aditiv alimentar, puteți utiliza acidul benzoic pentru a conserva diferite tipuri de alimente, inclusiv sucuri de fructe, băuturi răcoritoare, murături, sosuri de grătar și sosuri pentru salate. Cele mai multe alimente prelucrate au acizi adăugați în mod artificial. Acidul inhibă creșterea mucegaiului, drojdie și bacterii. Acidul benzoic ajută la prevenirea infecției cauzate de bacterii.
Surse alimentare de acid benzoic
O serie de alimente contin acid benzoic. În mod natural se produce în fructe de pădure și alte fructe, cum ar fi afine, prune uscate, prune, merisoare. În plus, scorțișoara și cloudberries contin cantitati mari de acid benzoic. De fapt, puteți stoca merisoare pentru perioade lungi de timp, fără alterării bacteriene sau fungice. Ca și conservant, veți găsi acid benzoic în bere, gume de mestecat, dulciuri, înghețată, gemuri, jeleuri, cirese si margarina. Veți găsi de asemenea, acid benzoic utilizat în produsele alimentare prelucrate, cum ar fi brânzeturi și carne.
Articol citit de 7450 persoane
Acest articol nu are comentarii!