Usturoiul este o planta care este cultivata în întreaga lume. Este legată de ceapa, praz, și arpagic. Se crede că usturoiul este nativ în Siberia, dar răspândit în alte părți ale lumii în urmă cu peste 5000 de ani.

Usturoiul este folosit in mai multe conditii legate de sistemul de inima si sange. Aceste condiții includ hipertensiunea arterială, scăderea tensiunii arteriale, colesterol ridicat, moștenit colesterol ridicat, boli de inima coronariene, infarct miocardic, reducerea fluxului sanguin datorita ingustarea arterelor, si "rigidizarea arterelor" (ateroscleroza).

Unii oameni folosesc usturoi pentru a preveni cancerul de colon, cancer rectal, cancer de stomac, cancerul de san, cancerul de prostata, mielom multiplu, si cancer pulmonar. Este, de asemenea, utilizat pentru a trata cancerul de prostata si a cancerului de vezica urinara.

Usturoiul a fost încercat pentru tratarea unei prostatei (hiperplazie benignă de prostată, HBP), fibroza chistica, diabet, osteoartrita, guturai (rinita alergică), diareea calatorului, hipertensiune arteriala tarziu in timpul sarcinii (pre-eclampsie), drojdie infecție, gripă, și gripei porcine. Este, de asemenea, utilizat pentru a preveni muscati de capuse, ca un țânțar repelent, și pentru a preveni rece comune, precum și tratarea și prevenirea infecțiilor bacteriene și fungice.

Usturoiul este de asemenea folosit pentru dureri de urechi, sindromul oboselii cronice, tulburări menstruale, valori anormale ale nivelului de colesterol cauzate de medicamente pentru tratamentul HIV,

hepatita, dificultati de respiratie legate de boli de ficat, ulcere gastrice provocate de infecția cu H. pylori, dureri musculare induse de efort, o afectiune care provoaca noduli in tesutul mamar numita boala fibrochistică de sân, o afecțiune a pielii numită sclerodermie, și toxicitate cu plumb.

Alte utilizări includ tratamentul febrei, tuse, dureri de cap, dureri de stomac, congestie sinusurilor, guta, dureri articulare, hemoroizi, astm, bronșită, dificultăți de respirație, de zahăr din sânge, snakebites, diaree și diaree cu sânge, tuberculoza, urina cu sange, o gravă nasului și gâtului infecție numită difterie, tuse convulsiva, sensibilitate a dintilor, inflamația stomacului (gastrita), herpesul scalpului, si o boala cu transmitere sexuala numita tricomoniaza vaginala. Este, de asemenea, utilizat pentru stres si oboseala.

Unii oameni aplică ulei de usturoi pentru piele sau unghii pentru a trata infecții fungice, negi, si bataturi. De asemenea, este aplicat pe piele pentru pierderea parului si candidoza.

Usturoiul este folosit în vagin pentru infecții.

Usturoiul este injectat in organism pentru dureri în piept.

Usturoiul produce o substanta chimica numita alicina. Aceasta este ceea ce pare a face munca de usturoi pentru anumite condiții. Alicina realizeaza, de asemenea, mirosul de usturoi. Unele produse sunt fabricate "fără miros", prin îmbătrânirea usturoiului, dar acest proces poate face, de asemenea, usturoiul mai puțin eficace. Este o idee bună să cauti suplimente care sunt acoperite (acoperire enterică), astfel încât acestea să se dizolve în intestin și nu în stomac.

Articol citit de 6227 persoane