Persoanele diagnosticate cu forme de cancer prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații în cazul unei infecții cu noul coronavirus, motiv pentru care trebuie să se protejeze foarte mult.

Conform experților care au analizat cel mai nou tip de coronavirus, persoanele care prezintă un risc crescut de coronavirus nu sunt doar bătrânii, ci și persoanele care au un sistem imunitar slăbit, precum persoanele diagnosticate cu forme de cancer ori cu alte boli cronice.

Din păcate, însă, având sistemul imunitar slăbit, persoanele diagnosticate cu forme de cancer pot să dezvolte complicații dacă vor contracta acest virus. Tocmai de aceea, este important ca ele să fie protejate și să urmeze măsurile recomandate de experți cu mult mai multă rigurozitate față de celelalte.

Astfel, primul pas pentru a preveni răspândirea coronavirusului, pacienții cu forme de cancer ar trebui să se izoleze la domiciliu și să evite contactul cu alte persoane, inclusiv rude ori prieteni. Este, de asemenea, important să se spele pe mâini cu apă și săpun pentru cel puțin 20 de minute și să-și dezinfecteze mâinile.

De asemenea, este indicat să-ți faci stoc de medicamente și ori de câte ori primești alimente să le dezinfectezi.

Nu în ultimul rând, persoanele diagnosticate cu forme de cancer ar trebui să urmeze și tratamente pentru întărirea sistemului imunitar, întrucât îi va ajuta să facă față unei îmbolnăviri.

Articol citit de 854 persoane