Cancerul este o afecțiune extrem de întâlnită în rândul persoanelor de toate vârstele, iar dacă partenerul tău a fost diagnosticat cu o formă n-ar trebui să disperi, ci să înveți cum să faci față caruselului de emoții și să-l ajuți în cele mai grele momente.

Cancerul este o boală extrem de întâlnită în rândul persoanelor de toate vârstele, iar dacă persoana dragă ție a fost diagnosticată cu o formă gravă ar trebui să înveți cum să gestionezi relația voastră de cuplu.

Relația voastră intimă va avea de afectat

Dacă partenerul tău a fost diagnosticat cu o formă de cancer trebuie să știi că funcția sexuală ori libidoul lui va fi scăzut în această perioadă, totul din cauza tratamentului ori din cauza schimbărilor condiției fizice. Acceptă aceste probleme și îndrumă-l spre un medic specializat care vă poate ajuta să depășiți această perioadă.

Fii calm și evită conflictele

Frustrările generate de boală, precum și oboseala ori dependența de ceilalți, nu sunt ușor de gestionat, motiv pentru care pot să apară conflicte. Ai răbdare și evită subiectele ce pot să stârnească discuții în contradictoriu. Ajută-ți partenerul să înțeleagă că îi ești aproape și vei depăși momentele dificile.

Ai grijă de sănătatea ta

Să ai în preajmă un bolnav de cancer nu e simplu, însă trebuie să rămâi puternică. Și pentru tine, și pentru el, motiv pentru care dacă începi să te confrunți cu insomnii, stări de neliniște, iritabilitate ori schimbări în greutatea corporală nu ezita să iei măsuri. Mergi la medic și nu ezita să ceri ajutorul și altor membri ai familiei. Uneori este posibil să ai nevoie de odihnă, motiv pentru care îți recomandăm să-ți faci timp și pentru tine.

Articol citit de 968 persoane