Cancerul reprezintă principala cauză de mortalitate în lume, însă persoanele diagnosticate cu o formă de cancer n-ar trebui să-și piardă speranța ci să adopte o alimentație echilibrată.

Conform oncologilor din toate colțurile lumii, schimbarea alimentației poate avea efecte benefice asupra bolnavilor de cancer, motiv pentru care îți propunem să descoperi alimente permise și recomandate bolnavilor:

Fructe și legume

Fructele și legumele sunt surse excelente de vitamine și minerale dar și fitonutrienți și fibre, fiind recomandate pacienților cu care suferă de cancer întrucât ajută la alcalinizarea organismului și îl protejează de toxinele care sunt rezultatul altor alimente.

Nuci și semințe

Din alimentația bolnavilor de cancer n-ar trebui să lipsească nici nucile, alunele și semințele însă sunt recomandate cele neprăjite și nesărate, deoarece au un conținut bogat de macronutrienți vegetali de bună calitate.

Lactatele neprocesate

Persoanele diagnosticate cu forme de cancer pot să consume cu încredere iaurturi și brânzeturi, însă sunt de preferat cele simple, albe, precum telemeaua, cașul, urda, brânza de vaci sau de capră. Nu sunt deloc recomandate cele topite, procesate ori cu mucegai, deoarece pot conține toxine ce dăunează sănătății.

Ceai verde și suc de rodie

Recomandat persoanelor care se confruntă cu cancer este și ceaiul verde, care este bogat în polifenoli, în special catechine, ce previn dezvoltarea unor noi vase de sânge ce hrănesc tumorile. De asemenea, sucul de rodie are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, confirmate de studiile de specialitate. Potrivit studiilor de specialitate, sucul de rodii reduce dezvoltarea chiar și a celor mai agresive forme de cancer și, mai mult de atât, încetinește răspândirea cancerului de prostată cu mai mult de 50%.

Peștele gras

Adevărată comoară pentru pacienții diagnosticați cu cancer este peștele gras. Așadar, include în alimentația ta macrou, sardine, somon, toate acestea fiind o sursă excelentă de acizi grași Omega 3. Conform studiilor de specialitate, peștele gras reduce riscul de apariție a cancerelor, încetinind dezvoltarea celulelor canceroase.

De cealaltă parte, alimentele interzise bolnavilor de cancer, indiferent de forma cu care se confruntă, sunt produsele care conțin zahăr, zaharină, aspartam, grăsimi procesate, potențiatori de gust și arome artificiale, coloranți, între care pâine albă, paste albe, patiserie de orice fel, margarină, brânzeturi topite, fast-food, chips, snaks.

Articol citit de 1862 persoane