Consumul moderat de morcovi poate îmbunătăți circulația sanguină și poate reduce tensiunea arterială și, mai mult de atât, poate să ajute la menținerea sănătății inimii.

Fie că sunt consumați cruzi, la cuptor sau incluși în diferite preparate, morcovii sunt benefici pentru sănătate întrucât sunt o sursă de betacaroten, de vitamine precum vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K și de minerale precum magneziu, fier, calciu și fosfor.

Afla mai jos care sunt beneficiile morcovilor:

Morcovii previn apariția unor forme de cancer

Morcovii sunt o sursă excelentă de antioxidanți, între care vitamina A, ce ajută la menținerea sănătății și reduc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și a unor forme de cancer precum cancerul de colon, oral sau pulmonar. De asemenea, aceștia sunt utili pentru a îmbunătăți vederea, în special cea de noapte întrucât vitamina A regăsită în morcovi ajută celulele din retină să funcționeze optim.

Morcovii reduc tensiunea arterială

Conform nutriționiștilor, morcovii ajută la reglarea circulației sângelui și ajută inima să funcționeze optim. De asemenea, aceștia au proprietatea de a reduce riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare, în timp ce potasiul și sodiul ajută pereții vaselor de sânge să-și mențină elasticitatea, eliberând astfel tensiunea.

Morcovii reduc colesterolul din sânge

Studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului au arătat faptul că morcovii au puterea de a reduce nivelul colesterolului din sânge ce determină apariția aterosclerozei, în timp ce fibrele din compoziție eliberează fluxul sângelui de lipide. De cealaltă parte, potasiul ține presiunea sângelui sub control.

Morcovii au proprietăți laxative

O altă proprietate a morcovilor este faptul că au efecte laxative iar la copii combat diareea. Grație nivelului ridicat de fibre, morcovii au puterea de a reține apa, ceea ce înseamnă, fără doar și poate, efectul de a combate diareea. Nu în ultimul rând morcovii au efecte vermifuge, fiind folosiți drept un adjuvant pentru un tratament mai complex.

Articol citit de 1549 persoane