Postul Crăciunului se întinde pe o perioadă destul de lungă, însă credincioșii au multe zile de dezlegare la pește, atunci când au voie să consume orice fel de pește.

Astfel, pentru acele zile îți recomandăm să încerci tocană de macrou, o rețetă ușor de preparat și super sănătoasă, întrucât macroul este o sursă excelentă de acizi grași Omega 3, vitamina D, dar și fosfor și calciu, potasiu și zinc.

Ingrediente necesare:

- patru pești macrou
- trei linguri de pasă de roșii
- două cepe
- cinci căței de usturoi
- 100 ml de ulei de măsline
- două linguri de oțet
- o jumătate de cană de apă
- trei linguri de făină
- sare și piper, după gust
- mărar, pătrunjel, oregano după gust.

Mod de preparare:

Curăță peștele bine, spală-l bine, iar apoi lasă-l la scurs. Taie-l în bucăți de dimensiune mare, asezonează cu sare și piper și prăjește-l pe fiecare parte, timp de două minute.

Scoate pește-le pe șervețele uscate, iar apoi, în uleiul rămas călește ceapa și usturoiul. După un minut adaugă pasta de tomate și lasă totul să fiarbă timp de 30 de minute.

Adaugă apoi bucățile de pește, apa și oțetul, dar și piperul și alte mirodenii. Lasă totul la fiert, la foc redus, circa 20 de minute. Nu este indicat să amestecați în mâncare.

Servește cu mămăliguță caldă, iar deasupra toacă mărar sau pătrunjel verde.

Poftă bună!

 

Articol citit de 1177 persoane