Roșiile nu lipsesc de pe mesele românilor în sezonul de vară, însă dacă te-ai plictisit de clasica salată, îți recomandăm să încerci sufleu de roșii, un preparat ușor de gătit și delicios.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- patru roșii mari ori opt roșii medii
- trei ouă
- 30 de grame de unt
- 30 de grame de făină
- o lingură de pastă de tomate
- sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Taie ”capacele” roșiilor, după care scobește-le, iar în interiorul lor presară puțină sare. Ulterior, pune-le pe o farfurie, cu partea scobită în jos, ca să se scurge.

Între timp, într-o cratiță încăpătoare, pune la fiert conținutul roșiilor, până când sucul se va evapora.

Topește untul pe foc, după care ia-l de pe flacără și amestecă-l cu făina. După ce ai amestecat bine, astfel încât să nu existe cocoloașe de făină, adaugă atât conținutul roșiilor scobite, cât și pasta de tomate.

Lasă totul la fiert până când sosul se îngroașă, iar apoi condimentează cu sare și piper.

Preîncălzește mai apoi cuptorul, după care separă albușurile de gălbenușuri și adaugă gălbenușurile în sosul de roșii. Amestecă energic, iar apoi, separat, bate bate albușurile spumă cu puțină sare și adaugă-le peste sosul de roșii.

Umple roșiile scobite cu această compoziție, apoi așază-le într-un vas uns cu unt și introdu-le la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. Se servesc calde, ca atare sau alături de o salată verde.

Poftă bună!

Articol citit de 2515 persoane