Roșiile sunt nelipsite de pe masa românilor în sezonul cald, însă îți propunem să uiți de salata clasică și să o înlocuiești cu o rețetă simplă, dar delicioasă - roșii umplute cu orez, praz și cașcaval.

Roșii umplute cu orez, praz și cașcaval - ingrediente necesare:
- opt roșii mari
- trei linguri de orez
- un praz
- 50 de grame de unt
- trei linguri de cașcaval
- 50 ml de vin alb sec
- verdeață
- sare și piper, după gust


Roșii umplute cu orez, praz și cașcaval - mod de preparare:

Taie prazul sub formă de fâșii mici, însă nu pune și frunzele. Călește-l apoi în untul topit pentru cinci minute, iar apoi adaugă și orezul.

Când s-a umflat, adaugă sare și piper, după gust, iar când s-a răcit adaugă cașcaval.

Scobește roșiile, umple-le cu orezul și așează totul în tavă. Printre roșii, adaugă miezul lor tăiat mărunt.

Adaugă vinul și apa cât să fie roșiile în lichid pe sfert. Lasă totul la cuptor pentru 30 de minute.

Servește totul cu verdeață.

Poftă bună!

Îți reamintim că roșiile n-ar trebui să lipsească din alimentația ta. Sunt bogate în vitamina C, vitamina A, dar și antioxidanți, ajutând cu ușurință la detoxifierea organismului. De asemenea, acestea ajută la reducerea colesterolului din sânge, normalizând tensiunea arterială și, de asemenea, reduc riscul de infarct și de tromboză.

Conform nutriționiștilor, roșiile ajută și la menținerea sănătății oaselor, fiind o sursă excelentă de calciu și vitamina K, nutrimente esențiale pentru refacerea oaselor în caz de ruptură.

Articol citit de 301 persoane