Vara este sezonul în care legumele și fructele nu trebuie să lipsească din alimentația ta, iar pentru zilele în care nu mai știi ce să gătești îți propunem vinetele umplute.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- două vinete
- două cepe medii
- 500 de grame de carne tocată de vită
- o linguriță de scorțișoară
- două lingurițe de oregano uscat
- 50 de grame de mozzarella
- două linguri de ulei
- două roșii bine coapte
- sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Vinetele se spală bine, după care se taie în două, se scoate miezul, iar apoi acesta se toacă mărunt, sub formă de cubulețe.

Într-o tigaie, călește miezul de vinete cu ceapa tocată mărunt, până când acestea se înmoaie. Apoi adaugă carnea de vită și așteaptă să se călească timp de cinci minute.

Când s-a scurs timpul, adaugă scorțișoara, oregano, sarea, piperul și amestecă totul. Adaugă și roșiile fără miez, după care mai lasă-le cinci minute pe foc.

Umple vinetele cu amestecul obținut, dă-le la cuptor timp de 25 de minute, iar cu cinci minute înainte de a fi gata, adaugă mozzarella. Mai lasă-le la cuptor timp de câteva minute, iar apoi consumă preparatul cald.

Poftă bună!

Articol citit de 2767 persoane