Baba Ganoush sau salata de vinete arăbească este ușor de preparat și este recunoscută pentru aroma parfumată, motiv pentru care ar trebui să o încerci cel puțin o dată în viață.

Așadar, profită de legumele disponibile în piețe și gătește această rețetă super rapidă.

Ingrediente necesare pentru Baba Ganoush, salata de vinete orientală:

- 2 vinete mari
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de pastă de susan
- 2 căței de usturoi
- sucul obținut dintr-o lămâie
- sare și piper, după gust
- pătrunjel proaspăt


Mod de preparare Baba Ganoush, salata de vinete orientală:

Așază o folie de aluminiu în tava de copt, după care spală vinetele și taie-le în jumătăți. Stropește-le cu ulei și puțină sare, apoi lasă-le la copt timp de 40 de minute. Așteaptă să se răcească alte 15 minute.

Folosește o linguriță și scoate miezul copt al fiecărei jumătăți de vânătă. Mărunțește cu furculița sau cu tocătorul special vinetele.

Adaugă și restul ingredientelor, precum pasta de susan, sucul de lămâie, usturoiul pisat, sare și piper, dar și două linguri de ulei. Amestecă bine, până obții o pastă omogenă.

Lasă să se răcească în mod natural, la temperatura camerei.

Servește acest preparat cu lipii proaspete și fierbinți.

Poftă bună!

Articol citit de 1539 persoane