Broccoli este o legumă sănătoasă, pe care ar trebui să o incluzi în alimentația ta, întrucât are numeroase substanțe nutritive pentru organism. Dacă nu știi cum să-l gătești și nu-ți place făcut pe abur, poți încerca broccoli gratinat cu brânză cheddar și usturoi. Se gătește rapid și ai nevoie de puține ingrediente.

Așadar, ca să gătești broccoli gratinat cu brânză cheddar ai nevoie de:

- cateva buchete de broccoli
- 250 de grame de brânză cheddar
- 3 căței de usturoi
- sare
- piper
- pătrunjel

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, după care spală inflorescențele de broccoli în apă rece și după ce le-ai scurs așează-le într-o tavă mică de yena.

Apoi, curăță usturoiul și zdrobește-l, iar apoi trece brânza cheddar prin răzătoare și amestec-o cu usturoiul. Pune-o peste broccoli, condimentează cu sare și piper, dar și alte condimente preferate, precum pătrunjel, mărar ori oregano și pune tava la cuptor pentru 25 de minute.

Poftă bună!

Iată care sunt beneficiile legumei broccoli pentru organism:

Conform studiilor de specialitate, broccoli este recomandat a fi inclus în dietă, întrucât are puterea de a regla tensiunea arterială, fiind o sursă bogată de minerale, între care magneziu și calciu, previne îmbătrânirea celulară, întrucât este o sursă excelentă de vitamina C, care este esențială în lupta împotriva radicalilor liberi.

Printre altele, broccoli are un conținut însemnat de calciu și vitamina K, care ajută la menținerea sănătății oaselor, prevenind astfel osteoporoza. Ba mai mult, grație conținutului de glucorafanin, ce este transformat în organism în sulforafan, acesta previne apariția unor forme de cancer, între care cel gastric.

Articol citit de 4316 persoane