Dacă ai rămas în pană de idei și nu mai știi ce să mănânci îți propunem să gătești paste cu sos de roșii, după rețeta Laurei Cosoi. Se gătește rapid, e ușor de făcut și va fi pe placul oricui.


Pentru a găti paste cu roșii a la Laura Cosoi ai nevoie de câteva ingrediente și anume:


- spaghetii no.3, poți alege varianta fără ou
- șase roșii proaspete ori o conservă
- trei căței de usturoi
- o ceapă mică
- oregano
- busuioc
- două linguri de ulei de măsline


Mod de preparare:


Spală bine roșiile, după care mărunțește-le și pune-le într-o oală pe foc. Între timp pune și apa la fiert pentru paste, la foc mic.


Lasă sosul de roșii să fiarbă și după zece minute adaugă cățeii de usturoi tăiați pe jumătate, împreună cu ceapa mărunțită. Așteaptă să fiarbă compoziția încă cinci minute, până când începe să scadă. Adaugă din când în când apă, în cazul în care ți se pare prea gros.


După ce a fiert 15 minute adaugă oregano, sare, piper, ulei de măsline și busuioc proaspăt. Mai așteaptă să fiarbă cinci minute, iar între timp fierbe pastele cu puțină sare.


Scoate pastele, strecoară-le și adaugă-le peste sosul de roșii. Amestecă bine, ca să se omogenizeze și gata: pune pastele în farfurie și savurează-le.


Poftă bună.


Sursa: lauracosoi.ro