Începutul verii este, fără doar și poate, sezonul cartofilor noi, motiv pentru care indiferent de cât de pornită ești să urmezi o dietă, trebuie să-i încerci.
Aromați și gustoși, cartofii noi cu unt și mărar la cuptor se prepară rapid și, în plus, sunt delicioși.
Ai nevoie de:
- un kilogram de cartofi
- 7 căței de usturoi
- 100 de grame de unt
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 legături de mărar
- sare
- piper
- 7 căței de usturoi
- 100 de grame de unt
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 legături de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală bine cartofii, eventual îndepărtează coaja cu ajutorul unui burete din sârmă, apoi dacă sunt mai mari, taie-i în sferturi.
Așează cartofii într-o tavă termorezistentă, unge-i cu ulei de măsline, apoi amestecă bine, cât să se răspândească uleiul peste tot.
Zdrobește usturoiul și pune-l printre cartofi, apoi condimentează cu sare și piper.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 40-45 de minute, până când cartofii sunt ușor de pătruns cu furculița.
Cu doar câteva minute înainte ca aceștia să fie gata, adaugă mărarul, untul, sare și piper. Mai lasă-i la cuptor timp de câteva minute, apoi servește-i ca garnitură la o friptură sau cu o salată.
Poftă bună!
Articol citit de 3381 persoane
Acest articol nu are comentarii!