Faptul că broccoli este o sursă excelentă de vitamine și minerale nu e niciun secret pentru nimeni, însă dacă nu îți place gătit la cuptor îți recomandăm această rețetă cremoasă.

Piure de broccoli - ingrediente necesare:

- 800 de grame de broccoli
- 100 de grame de unt
- 100 de grame de cașcaval
- un praf de nucșoară
- un praf de bicarbonat de sodiu
- sare și piper, după gust

Piure de broccoli - mod de preparare:

Elimină codițele groase ale inflorescențelor de broccoli.

Ulterior, pune un litru de apă la fier cu sare, iar când a dat în clocot adaugă broccoli. Pune un capac și lasă totul 2-3 minute.

Dacă inflorescențele de broccoli s-au înmuiat și le poți pătrunde cu furculița oprește focul și pune-le la scurs.

Trece totul prin blender, iar apoi adaugă untul topit, nucșoara și nu uita să condimentezi cu sare și piper. Amestecă bine și savurează piureul de broccoli ca atare ori cu o friptură delicioasă.

Poftă bună!

Broccoli este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, dar și vitamina C, având puterea de a combate răcelile, de a ține bolile cardiovasculare, dar și anumite forme de cancer.

Articol citit de 805 persoane