Dacă te numeri printre persoanele care au dat iama în bucătărie de când au intrat în izolare, dar nu mai știi ce să gătești îți propunem această rețetă delicioasă de supă cremă de cartofi dulci.

Supă cremă de cartofi dulci - ingrediente necesare:

- 400 de grame de cartofi dulci
- doi morcovi de mărime medie
- un păstârnac
- o rădăcină de pătrunjel
- un cartof alb
- o ceapă
- o tijă de țelină
- două linguri de ulei
- sare și piper, după gust
- două felii de bacon
- 100 de ml de smântână
- crutoane

Supă cremă de cartofi dulci - mod de preparare:

Curăță toate legumele și taie-le sub formă de cubulețe.

Pentru a prepara această supă delicioasă trebuie să călești ceapa în două linguri de ulei, iar când a devenit translucidă adaugă tijele de țelină.

Când s-au călit, adaugă legumele, inclusiv cartofii albi și dulci. După 3-4 minute, adaugă 300 ml de apă caldă ori supă de pui, condimentează cu sare și piper și lasă totul la fiert, până când se înmoaie legumele.

Ulterior, când s-au făcut legumele, trece totul prin blender. Adaugă și smânână și mai condimentează cu sare și piper după gust.

Prăjește baconul până devine crocant, iar apoi adaugă-l deasupra supei.


Ce beneficii au cartofii dulci pentru organism:

Conform experților în nutriție, cartofii dulci sunt esențiali pentru sănătate, întrucât au un indice glicemic scăzut, dar conțin și o cantitate mare de fibre, motiv pentru care ajută la normalizarea tensiunii arteriale. De asemenea, betacarotenul regăsit în compoziția acestora ajută la reducerea riscului de apariție a unor forme de cancer. Au, de asemenea, rolul de a întări sistemul imunitar, fiind bogat în vitamina C și îmbunătățește digestia, prevenind constipația.

Articol citit de 428 persoane