Zilele reci de toamnă pot fi ”asezonate” cu o supă cremă delicioasă. Astăzi îți propunem să o prepari din conopidă, o legumă săracă în calorii, dar care e bogată în nutrienți.

Supă cremă de conopidă - ingrediente necesare:

- o conopidă mare
- un cartof
- două cepe
- cinci căței de usturoi
- două linguri de ulei de măsline
- două linguri de cimbru proaspăt
- un vârf de cimbru uscat
- patru căni de supă de legume
- sare și piper, după gust


Supă cremă de conopidă - mod de preparare:

Curăță cățeii de usturoi, după care stropește-i cu ulei și înfășoară-i în folie de aluminiu.

Ulterior, desfă conpida în inflorescențe mici, curăță și spală cartofii și ceapa, după care taie-i sub formă de cubulețe.

Așează-le pe o tavă în tinsă, stropește-le cu ulei de măsline, sare și piper, iar apoi lasă-le la copt pentru 30 de minute.

Când legumele s-au înmuiat, pune-le într-o oală, adaugă supa de legume și cimbrul. Adaugă și cățeii de usturoi, iar apoi fierbe totul până legumele s-au înmuiat.

Trece totul în blender, iar apoi pune supa în boluri și decorează cu ulei de măsline, cimbru și buchețele de conopidă.

Poftă bună!

Credit foto: cleaneatingmag.com

Articol citit de 515 persoane