Dacă ești adepta rețetelor neobișnuite și adori combinațiile de alimente îți propunem hummus cu sfeclă roșie. E pur și simplu un deliciu.
Hummus cu sfeclă roșie - ingrediente necesare:
- două rădăcini de sfeclă roșie
- 400 de grame de năut fiert
- doi căței de usturoi
- două linguri de zeamă de lămâie
- două linguri de ulei de măsline
- două linguri de rozmarin
- două linguri de tahini
- sare și piper, după gust
Hummus cu sfeclă roșie - mod de preparare:
Spală bine sfecla, după care pune-o la copt pentru 40 de minute. E gata atunci când o înțepi cu o scobitoare și pătrunde ușor.
Cât timp se răcește sfecla, ocupă-te de hummus. Combină toate ingredientele într-un blender, cu excepția uleiului de măsline, iar apoi amestecă totul bine.
Trece prin blender sfecla, iar apoi amestec-o cu hummus. Presară și uleiul de măsline.
Servește cu pâine prăjită.
Poftă bună.
Potrivit experților în nutriție, hummusul este o sursă excelentă de fier, dar și vitamina C, astfel că ajută la reducerea simptomelor date de anemie, reduce și formarea cheagurilor de sânge, precum și la apariția cancerului. Nu în ultimul rând, hummusul ajută și la reducerea colesterolului din sânge, fiind o sursă bogată de antioxidanți.
Articol citit de 352 persoane
Acest articol nu are comentarii!