Dacă te numeri printre persoanele care au ales să țină Postul Paștelui și ai rămas în pană de idei, îți propunem să gătești conopidă cu ciuperci la cuptor, un preparat rapid și sănătos.


Ingrediente necesare pentru conopidă cu ciuperci la cuptor:


- o conopidă de 700-1000 de grame
- 250 de grame de ciuperci
- o ceapă albă
- 100 de grame de unt
- o lingură de făină
- o legătură de pătrunjel
- sare și piper


Mod de preparare:


Rupe conopida sub formă de buchețele după care spală-le și fierbe-le în apă cu sare, timp de 10 minute.

Curăță ciupercile, spală-le și tale-le sub forbă de felii, apoi călește-le în unt timp de 10-15 minute. Adaugă ceapa tăiată mărunt și condimentează cu sare și piper.

Unge vasul pentru cuptor cu unt și pesment, după care așează legumele și condimentează cu nușcoară. Bagă totul la cuptor timp de 20-25 de minute, după care adaugă la final pătrunjel și potrivește de piper.

 

Poftă bună!

Articol citit de 3809 persoane