Dacă te numeri printre persoanele care țin post ori pur și simplu ești preocupată de o alimentație sănătoasă îți propunem această rețeteă de roșii umplute fără carne.
Roșii umplute la cuptor - ingrediente necesare:
- șase roșii mari
- două cepe
- un morcov
- o jumătate de ardei galben
- 4-5 ciuperci
- o lingură de pastă de roșii cu țelină
- trei linguri de orez
- o lingură de făină albă
- sare și piper, după gust
- câteva fire de pătrunjel verde
Roșii umplute la cuptor - mod de preparare:
Spală roșiile, după care șterge-le cu un prosop din hârtie și apoi taie-le un capac și scobește miezul.
Lasă roșiile cu gura în jos, pe un tocător, pentru a se scurge.
Între timp, trece prin mașina de tocat miezul de roșii, toacă mărunt și ceapa, iar morcovul dă-l prin răzătoare.
Toacă mărunt și ardeiul și ciupercile, iar apoi, într-o tigaie încinsă, călește ceapa cu morcovul, după care adaugă și ciupercile și ardeiul.
Într-un alt bol, pune la fiert orezul cu puțină sare.
Când legumele s-au înmuiat, adaugă orezul fiert și pasta de roșii cu țelină. Așteaptă să mai fiarbă totul 2-3 minute, iar apoi încorporează făina.
Lasă totul la răcit pentru câteva minute, iar apoi umple roșiile cu această compoziție. Presară pătrunjel verde, așează capacele de roșii și lasă totul la cuptor pentru 30 de minute.
Servește roșiile umplute după ce s-au răcit un pic.
Poftă bună!
Articol citit de 423 persoane
Acest articol nu are comentarii!