Detoxifierea este un proces binevenit la începutul primăverii, motiv pentru care îți propunem să urmezi o astfel de cură, ce te va ajuta să elimini toxinele din organism și chiar să ”topești” câteva kilograme.


Astfel, pe lângă smoothie-urile pe care le veți prepara în timpul acestei cure, renunțați treptat la cantitatea de zahăr ingerată precum și la pastele făinoase și la produsele de patiserie din făină albă.

”Cred că cea mai bună cură de detoxifiere este să înveţi cum să prepari mâncare bazată pe alimente integrale şi să devină un mod de viaţă. Dacă faci un detox pentru câteva zile şi apoi te întorci la alimentaţia ta obişnuită şi iar mai faci un detox, nu cred că este un drum către sănătate” spune Dr. LeAnne Campbell, coautorul cărţii "Studiul China. Carte de bucate”, conform Digi24.

Așadar, dacă vă gândiți să urmați o cură de detoxifiere, vă propunem câteva rețete de smoothie-uri pe care le puteți încerca acasă.

Smoothie cu banane și curmale
O gustare perfectă pentru micul dejun este, fără doar și poate, acest smoothie cu banane și curmale. Tot ce trebuie să faci este să pui în blender 10 curmale fără sâmburi, 2 cești de lapte de soia, o jumătate de linguriță de scorțișoară, o banană coaptă bine și o linguriță de polen. Amestecă totul timp de 1-2 minute și apoi consumă acest preparat gustos. Te vei energiza instant.

Smoothie cu unt de arahide
Dacă adori untul de arahide, îți propunem să-l încerci sub o altă formă. Pune în blender 2 linguri de unt de arahide cremos, o banană coaptă, 2 cești de lapte și un praf de scorțișoară. Amestecă totul 2 minute iar la final consumă acest smoothie delicios, ce-ți va da un boost de energie.

Smoothie cu stafide și miere
Un alt smoothie pe care-l poți încerca acasă este cel cu stafide. Ai nevoie de 150 de ml de lapte, o banană, 2 linguri de stafide, o linguriță de cacao, o linguriță de miere și 125 de grame de iaurt grecesc. Pune ingredientele în blender și mixează până vei obține consistența dorită.

Articol citit de 4363 persoane