O adevărată comoară pentru sănătate sunt, fără doar și poate, urzicile, care sunt recunoscute pentru proprietățile diuretice ș antialergice, putând fi folosite cu ușurință chiar și pentru a trata cistitele, pentru a-ți detoxifia organismul, întrucât ajută la eliminarea apei din organism. Ba mai mult, tratează artrite și eczeme, motiv pentru care îți propunem să gătești mâncare de urzici cu usturoi și mămăligă.

Ingrediente necesare pentru mâncare de urzici cu usturoi și mămăligă:

- 6 grămezi de urzici
- o ceapă mare
- 5-6 căței de usturoi
- o lingură de făină
- 2 linguri de ulei
- sare și piper, după gust

Mod de preparare pentru mâncarea de urzici cu usturoi și mămăligă:

Spală urzicile în mai multe ape, după care opărește-le în apă clocotită cu sare, timp de cel puțin 5 minute.

Ulterior, după ce le-ai fiert bine, scoate-le și toacă-le cât mai mărunt sau folosește un blender pentru a obține o pastă cremoasă.

Între timp, călește ceapa tocată mărunt în ulei până când devine lucioasă. Mai apoi, adaugă urzicile, o lingură de făină și câțiva căței de usturoi.

Adaugă sare, pune apă, aproximativ 200 de ml și lasă să fiarbă totul la foc mic, până când scade apa. Amestecă bine, ca să nu se lipească. Când mâncarea este gata, scoate cățeii de usturoi din oală iar dacă îți place gustul de usturoi adaugă încă 3 căței pisați și lasă totul să mai fiarbă câteva minute.

Servește mâncarea de urzici cu mămăliguță.

Poftă bună!

Principalele beneficii ale urzicilor pentru organism:

Urzicile, care se găsesc cu ușurință în orice piață, sunt o sursă excelentă de proteine, fier și minerale, motiv pentru care pot fi consumate de oricine, indiferent de vârstă.

”Este o plantă bogată în fier, siliciu, magneziu şi potasiu. Conţine un număr mare de aminoacizi, este bogată în vitaminele B2, K şi C şi betacaroten. Este indicată pentru detoxifiere şi pentru regenerarea organismului”, spune medicul de familie Radu Bulumac, potrivit Adevărul.ro.

De asemenea, urzicile ”schimbă sângele”, motiv pentru care sunt recomandate pentru detoxifierea organismului. Consumă, astfel, fie mâncarea de urzici, fie ciorba, chifteluțele, supa-cremă sau ceaiul.

Urzicile sunt un remediu excelent pentru anemie întrucât au un conținut bogat de fier și magneziu. Astfel, persoanele diagnosticate cu anemie trebuie să urmeze o cură de ceai de cel puțin o lună de zile.

Printre afecţiunile pe care consumul de urzici le poate ameliora se numără şi diabetul. Urzicile au proprietatea de a scădea glicemia şi de a preveni diabetul. Medicii le recomandă bolnavilor de diabet să consume suc de urzică proaspătă.

Alergiile şi bolile de inimă pot fi, de asemenea, ameliorate de consumul regulat de urzici. Tensiunea arterială şi tahicardiile pot fi ţinute sub control cu ceai sau tinctură de urzică.

Articol citit de 6077 persoane