E primăvară și este din nou sezonul legumelor, motiv pentru care îți propunem să încerci preparate delicioase precum ciorba de dovlecei cu smântână.

Servită rece ori fierbinte, cu crutoane sau fără, acest preparat este delicios pentru prânz, motiv pentru care îți propunem să o gătești când ai timp.

Ai nevoie de:

- 4 dovlecei de mărime medie
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- o țelină cu frunze
- o ceapă
- un ardei gras
- 800 ml de borș
- 2 linguri de leuștean tocat mărunt
- sare

Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a găti această ciorbă este să tai legumele mărunt, sub formă de cubulețe.

Ceapa tăiată mărunt se călește în 2 linguri de ulei până când capătă o culoare aurie. Adaugă apoi cartofii, țelina, morcovii și un pic de sare. Pune și cei 2 litri de apă și lasă totul să fiarbă până când s-au făcut cartofii.

Adaugă și ardeiul tăiat sub formă de cubulețe și dovleceii iar după ce au fiert încă 10 minute, pune și borșul și potrivește de sare.

Lasă ciorba să mai fiarbă timp de 5 minute.

Ulterior, pune într-un bol un polonic de zeamă de ciorbă și adaug-o peste smântâna bătută cu oul. Amestecă bine, după care toarnă amestecul în ciorbă. Nu uita să adaugi și pătrunjel tocat iar pentru un plus de savoare, servește ciorba cu smântână.

Poftă bună!

Articol citit de 3816 persoane