Dacă vrei să mănânci ceva sănătos și ușor de pregătit încearcă această ciorbă de roșii cu țelină. E gata în mai puțin de o oră și ai nevoie de câteva ingrediente.
Ciorbă de roșii cu țelină - ingrediente necesare:
- un litru de suc de roșii
- o legătură de frunze de țelină
- o ceapă mare
- două rădăcini de țelină
- un păstârnac
- doi morcovi
- două linguri de ulei de măsline
- sare și piper, după gust
Ciorbă de roșii cu țelină - mod de preparare:
Curăță morcovii, rădăcina de țelină, păstârnacul și ceapa, după care taie-le sub formă de cubulețe și spală-le bine. Pune-le la fiert într-o oală cu apă și sare.
Lasă totul la fiert până când legumele s-au înmuiat, iar apoi scoate-le. Renunță la ceapă și zdrobește cu blenderul morcovii și păstârnacul.
Ulterior, amestecă sucul de roșii cu piureul de morcovi și pune totul la fiert. Lasă să dea în clocot, iar apoi adaugă câteva picături de ulei.
Adaugă țelina fiartă și decorează cu frunze de țelină și de pătrunjel tocate mărunt.
Poftă bună!
Nu uita că roșiile sunt bogate în antioxidanți și în vitamine, între care C și A, având rolul de a detoxifia organismul, dar și de a menține oasele sănătoase.
Acestea ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol din sânge și previn apariția bolilor cardiovasculare.
De cealaltă parte, țelina menține sănătatea sistemului digestiv, calmând gastrita și arsurile, ajută la fluidizarea circulației sângelui, combate artrita și afecțiunile articulare și are proprietăți antibiotice, fiind esențială pentru a combate infecțiile bacteriene.
Articol citit de 271 persoane
Acest articol nu are comentarii!