N-a mai rămas mult timp până la Crăciun, dar dacă te numeri printre persoanele care au ales să țină post îți propunem această rețetă delicioasă de ciuperci umplute cu legume.

Ciuperci de post - ingrediente necesare:

- 800 de grame de ciuperci
- 200 de grame de pesmet
- două lingurițe de oregano
- trei căței de usturoi
- un morcov
- un ardei
- o ceapă
- o legătură de pătrunjel
- trei linguri de ulei de măsline
- sare și piper, după gust

Ciuperci de post - mod de preparare:

Curăță ciupercile, însă ai grijă să păstrezi jumătate dintre codițe, pe care trebuie să le mărunțești.

Ulterior, combină pesmetul cu oregano, dar păstrează câteva linguri separat.

Frige legumele, inclusiv o parte dintre codițele ciupercilor, iar apoi călește ceapa mărunțită, precum și usturoiul și restul de legume. Adaugă și pesmet și oregano, dar și pătrunjelul mărunțit.

Condimentează cu sare și piper, iar apoi adaugă pesmetul peste ciupercile cu legume.

Dă ciupercile la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade Celsius, iar apoi servește-le calde.

Poftă bună!

Credit foto: Cancan

Articol citit de 267 persoane