Supa de linte este o sursă excelentă de nutrienți și, în același timp, este un preparat super delicios, ce se pregătește rapid. 

Pentru a pregăti supa de linte ai nevoie de:

- 400 de grame de linte roșie, bine spălată
- 2 cepe mari, tăiate grosier
- 3 căței de usturoi tocați mărunt
- 2 morcovi bine curățați
- 1 ardei iute, tocat mărunt
- 1 linguriță de ghimbir proaspăt
- 400 de grame de roșii în bulion
- 3 linguri de chimen
- 2 linguri de coriandru
- 1 lingură de boia de ardei
- 3 linguri de pastă de tomate
- o jumătate de lapte de cocos
- 8 căni de supă de legume

Mod de preparare a supei de linte:

Într-o cratiță mare, călește ceapa, usturoiul, ardeiul iute și morcovul. Adaugă puțină zeamă de lămâie ca să fiarbă înăbușit, iar apoi adaugă condimentele.

Ulterior, când legumele au devenit translucide adaugă zeama de lămâie și lintea, iar apoi așteaptă să fiarbă la zece minute.

Adaugă apoi roșiile din conservă, pasta de tomate și laptele de cocos și lasă totul la fiert încă 20 de minute.

Când toate legumele au fiert, potrivește de sare și piper și trece totul printr-un blender, până obții o pastă cremoasă.

Pentru un plus de savoare, servește cu brânză gouda și crutoane.

Poftă bună!

Conform experților în medicină naturopată, lintea este o sursă excelentă de minerale, precum fier, fosfor, zinc și magneziu, ce au un rol în homeostazia sistemului osteoarticular, însă ajută și la regenerarea țesuturilor și în formarea globulelor roșii în sânge.

De asemenea, lintea ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge, dar și a zahărului, motiv pentru care e recomandată persoanelor diagnosticate cu diabet. Acest ingredient ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar și vindecă rănile, însă în același timp sporește și capacitatea de atenție și memorare.

Articol citit de 1843 persoane