O combinație delicioasă, dar mai ales un mix de vitamine și minerale, salata de sfeclă roșie crudă cu hrean este ideală pentru a preveni anumite afecțiuni.

Salată de sfeclă roșie crudă cu hrean - ingrediente necesare:

- două sfecle roșii
- 150 de grame de lingurițe de hrean crud
- patru linguri de ulei
- o lămâie
- sare și piper, după gust
- chimen, după gust

Salată de sfeclă roșie crudă cu hrean - mod de preparare:

Curăță hreanul și trece-l prin răzătoare, iar apoi curăță și sfeclele de coajă și la fel, trece-le prin răzătoare.

Dacă vrei să simți savoarea intensă a sfeclei trece-o prin răzătoarea cu orificii mari.

Ulterior, într-un bol mare, amestecă sfecla roșie cu hreanul, iar într-un alt bol, combină uleiul cu sucul de lămâie proaspăt stors, precum și cu sare și piper și chimen.

Dacă preferi ca salata să fie mai dulce, adaugă zahăr brun. De asemenea, în cazul în care semințele de chimen nu sunt pe placul tău, renunță la ele.

Amestecă bine ingredientele și lasă-le la marinat pentru o oră. Ulterior, toarnă peste ele dressingul obținut și hreanul crud.

Poftă bună.

Info. Sfecla rste o sursă excelentă de acid folic, dar conține și fibre, vitamina C și vitamine de tip B, dar și fier, mangan, cupru, potasiu și magneziu, având rolul de a combate anumite afecțiuni ale sistemului cardiovascular, precum hipertensiune arterială, boli coronariene, accident vascular cerebral.

Articol citit de 574 persoane