Atunci când vine vorba de gătit în sezonul cald, cel mai probabil nu vei avea chef să petreci timp în bucătărie, motiv pentru care îți recomandăm să încerci trei rețete simple. Le gătești numaidecât și nu ai nevoie nici de multe ingrediente.

Frigărui de porc, ananas și ceapă

Această rețetă de frigărui cu sos teriyaki este ideală pentru o cină în sezonul cald.

Pentru a o pregăti, ai nevoie de:

  • 400 grame de carne de porc
  • o jumătate de ananas
  • o ceapă roșie, tăiată felii mari
  • doi ardei grași roșii
  • doi ardei grași galbeni
  • sare și piper, după gust
  • sos Teriyaki cu usturoi

Mod de preparare:

Taie carnea de porc sub formă de cubulețe mari, la fel și ananasul, ceapa și ardeiul, după care adaugă ulei de măsline și sare și piper, după gust.

Înfige carnea de porc și legumele pe bețele de frigărui, după care frige-le pe grătar sau într-o tigaie grill. Stropește-le cu sos Teriyaki și întoarce-le pe ambele părți.

Paste cu sos de roșii

Dacă adori pastele cu sos de roșii, încearcă această rețetă ce conține ingrediente naturale.

Ingrediente necesare:

  • 300 grame de spaghetti
  • un cățel de usturoi, tocat mărunt
  • sare și piper, după gust
  • 100 grame de măsline kalamata
  • o lingură de capere, stoarse și tăiate felii
  • o mână de roșii uscate
  • 150 grame de roșii cherry
  • două linguri de parmezan ras
  • o legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu care, potrivit instrucțiunilor de ambalaj, iar apoi strecoară-le bine.

Într-un bol mare, combină uleiul, usturoiul și sare și piper. Adaugă măslinele, caperele și roșiile uscate, după care amestecă bine. Adaugă apoi și roșiile tăiate sferturi, iar apoi amestecă bine cu pastele.

Presară niște pătrunjel tocat mărunt și parmezan, după care servește pastele calde.

Salată Cobb

Atunci când îți dorești să mănânci ceva sănătos îți propunem să încerci salata Cobb, pe care o poți găti numaidecât.

Ingrediente necesare:

  • patru ouă
  • 100 grame de bacon
  • două linguri de ulei de măsline
  • două piepturi de pui fără os
  • sare și piper, după gust
  • două linguri de muștar Dijon
  • o lingură de zahăr
  • 200 grame de salată verde
  • 150 de grame de roșii cherry
  • un avocado
  • o jumătate de ceapă roșie, tăiată felii
  • brânză albastră

Mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 200 grade Celsius, iar apoi, într-un ibric, fierbe ouăle în apă pentru șapte minute. Trece-le apoi printr-un jet de apă rece ca să se decojească rapid și curăță-le.

Condimentează pieptul de pui cu sare și piper, iar apoi frige-l într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, până când capătă o culoare aurie. Întoarce pieptul de pui pe ambele părți, după care dă-l la cuptor și gătește-l pentru 15-20 de minute. Frige în tigaie și baconul pe ambele părți, iar apoi taie-l fâșii subțiri.

Între timp, într-un bol, amestecă oțetul balsamic, muștarul, zahărul și sare și piper.


Ulterior, într-un bol, aranjează salata, roșiile, fructul de avocado tăiat felii, ceapa, ouăle și puiul tăiat fâșii, precum și baconul. Adaugă dressingul și brânza albastră, după care servește salata cu crutoane, în cazul în care îți dorești să fie mai sățioasă.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 912 persoane