Sfârșitul săptămânii înseamnă vizita unor prieteni dragi? Atunci nu sta pe gânduri și răsfață-i cu o gustare rece, super delicioasă, precum clătitele umplute cu spanac, ciuperci și sos de smântână.
Ingrediente necesare pentru aluatul de clătite:
- un ou
- un praf de sare
- 250 de ml de lapte
- 100 de grame de făină
- 2 linguri de ulei
- o jumătate de linguriță de praf de copt
- un praf de sare
- 250 de ml de lapte
- 100 de grame de făină
- 2 linguri de ulei
- o jumătate de linguriță de praf de copt
Pentru a prepara sosul de smântână cu spanac, ai nevoie de:
- 250 de grame de baby spanac
- 200 de grame de ciuperci
- 4 linguri de smântână
- o ceapă medie
- un cățel de usturoi
- o lingură de unt
- sare
- piper
- o jumătate de legătură de pătrunjel
- 250 de grame de baby spanac
- 200 de grame de ciuperci
- 4 linguri de smântână
- o ceapă medie
- un cățel de usturoi
- o lingură de unt
- sare
- piper
- o jumătate de legătură de pătrunjel
Mod de preparare clătite umplute cu spanac și sos de smântână:
Bate oul cu un praf generos de sare timp de câteva minute, după care adaugă, treptat, laptele și făina. Încorporează și uleiul și praful de copt, după care prăjește clătitele într-o tigaie antiaderentă.
Ulterior, după ce ai terminat, călește ceapa tăiată sub formă de solzișori și usturoiul cu o lingură de unt.
Când ceapa a devenit translucidă, adaugă ciupercile tăiate sub formă de felii subțiri, frunzele de spanac și toarnă câteva linguri de apă.
Lasă legumele să se pătrundă bine, timp de 7-8 minute, după care scoate-le, zdrobește-le în blender sau, de ce nu, lasă-le așa, mari. Înainte de asta, însă, adaugă smântână, sare, piper și pătrunjel.
Umple clătitele cu sosul de spanac, ciuperci și smântână și servește-le reci, tăiate pe jumătate.
Poftă bună!
Articol citit de 3780 persoane
Acest articol nu are comentarii!