Dacă ești amatoare de ciorbă și nu te poți abține să nu o consumi chiar și vara îți propunem o rețetă delicioasă și super rapidă, precum ciorba de dovlecei. E sănătoasă, aromată și te poate ajuta și să slăbești.

Ingrediente necesare pentru ciorba de dovlecei:

- o ceapă
- un morcov
- un ardei gras
- o jumătate de rădăcină de pătrunjel
- o felie de țelină
- 50 de ml de ulei
- un dovlecel mare
- 200 de ml de suc de roșii
- o mână de fidea sau tăieței, după gust
- sare după gust
- 100 ml de borș
- leuștean verde

Mod de preparare:

Spală legumele, după care taie-le sub formă de cuburi mici ori trece-le prin răzătoarea mare.

Ulterior, călește-le timp de 5 minute în cei 50 de ml de ulei, cât să se amestece aromele.

Apoi, pune la fiert într-o oală mare 3 litri de apă, adaugă puțină sare și legumele călite. Lasă ciorba să fiarbă la foc mic.

Când morcovul s-a înmuiat, pune cuburile de dovlecei. Așteaptă să fiarbă timp de 10 minute, după care potrivește de sare și adaugă sucul de roșii, borșul și fideaua.

Lasă ciorba să mai dea în clocot, după care stinge focul și presară leuștean proaspăt tocat.

În cazul în care nu ții post, poți consuma ciorba de dovlecei cu o lingură de smântână.

Poftă bună!

Articol citit de 2875 persoane