Ai rămas în pană de idei în ultimele zile din Postul Paștelui și nu mai știi ce să gătești? Ei bine, ar trebui să încerci tocană de cartofi cu ciuperci, un preparat simplu și rapid de gătit.


Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 2 căței de usturoi
- 200 de grame de ciuperci
- un morcov
- o mână de roșii cherry
- 150 de grame de piure de roșii
- o mână de mazăre congelată
- 300 de grame de cartofi
- o lingură de boia de ardei dulce
- 250 ml de apă
- un praf de piper negru
- un praf de ghimbir
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de pătrunjel


Mod de preparare:


Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a te bucura de acest preparat delicios este să tai mărunt usturoiul și roșiile, după care mărunțește sub formă de felii subțiri ciupercile iar morcovii sub formă de rondele. Taie sub formă de cuburi și cartofii.


Ulterior, călește usturoiul într-o cratiță, adaugă ciupercile, boia, piper și amestecă bine, timp de 3-5 minute.


Când s-a scurs timpul, adaugă cartofii, morcovii, apa și amestecă bine. Așteaptă să fiarbă totul bine timp de 20 de minute, apoi adaugă mazărea, roșiile mărunțite și sosul de roșii. Lasă totul la fiert pentru încă 10 minute.


În cazul în care îți dorești un sos mai gros, zdrobește câțiva dintre cartofii tăiați cubulețe, după care amestecă totul.

Condimentează cu sare și piper, adaugă pătrunjelul și gata: servește tocana delicioasă caldă. O poți consuma cu murături sau salată de varză.


Poftă bună!

Articol citit de 3724 persoane