Odată cu instalarea sezonului rece, organismul tău are nevoie de un boost de vitamine și minerale, motiv pentru care îți recomandăm să încerci câteva smoothie-uri ce te vor ajuta să-ți detoxifiezi organismul.

Obținute din ingrediente naturale, smoothie-urile sunt o modalitate excelentă pentru a-ți detoxifia organismul, așa că încearcă rețetele de mai jos:

Smoothie verde

Pe lângă faptul că te ajută să elimini toxinele din organism, un astfel de smoothie îți va da un boost de energie și te va ajuta să-ți îmbunătățești calitatea somnului.

Pentru a-l prepara ai nevoie de:
- un mango copt
- două banane
- frunze de salată verde
- 250 de ml de apă
- o legătură de pătrunjel
- zeamă obținută dintr-o jumătate de lămâie

Trece totul prin blender, iar apoi consumă amestecul imediat, înainte să oxideze. Este important să bei acest amestec pe stomacul gol.

Smoothie de castravete

Excelent pentru detoxifiere este și smoothie-ul din castravete, care are proprietăți nutritive și, în plus, este sărac în calorii, având un conținut bogat de apă.

Ai nevoie de:

- un castravete
- două tulpini de țelină
- un măr verde
- câteva frunze de spanac
- o lămâie

Trece toate ingredientele prin blender, iar apoi adaugă puțină apă, dacă vrei să aibă o consistență mai lichidă. Consumă acest amestec dimineața, pe stomacul gol.

Smoothie de sfeclă și morcov

La fel ca și celelalte rețete, acest smoothie delicios ajută la detoxifierea organismului și îți întărește sistemul imunitar.

Ai nevoie de:
- opt morcovi
- o sfeclă
- o rădăcină de țelină

Decojește legumele, după care trece-le prin blender. Consumă sucul obținut imediat, înainte să oxideze.

Articol citit de 605 persoane